Zolang je maar liefde krijgt

Jochie maakt ontroerend filmpje over scheiding ouders

De 9-jarige Azka Corbuzier groeit in Indonesië op in een ‘gebroken’ gezin, maar weet daar wonderbaarlijk goed mee om te gaan. Hij vertelt in een filmpje wat er gebeurde toen zijn ouders van elkaar scheidden toen hij zes jaar oud was.

In een filmpje op YouTube legt hij uit wat er gebeurde met hem en z’n gezin voor en na de scheiding. En hoewel het over een triest onderwerp gaat, kijkt hij vol optimisme naar de toekomst. Zijn gezin is volgens hem namelijk sterker met elkaar verbonden dan voor de scheiding.

Azka maakte bij iedere gebeurtenis een tekening en schreef erbij wat hij voelde. Dat verwerkte hij in een filmpje, dat inmiddels ruim een half miljoen keer is bekeken. Over de scheiding schrijft hij: “We waren een prachtig gezin, tot mijn zesde. Maar daarna begonnen mijn ouders over veel dingen ruzie te maken en besloten ze te scheiden.” Zijn vader vertelde hem dat hij niet hoefde te kiezen en dat alles goed zou komen: “Ze vechten nooit meer en we gaan nog steeds samen naar het winkelcentrum en het buitenland.”

Omdat z’n ouders praktisch naast elkaar wonen, ziet hij ze allebei bijna iedere dag. ’s Nachts slaapt hij bij z’n vader in bed, want die is sterk en kan hem beschermen tegen zombies. Azka hoopt dat hij met z’n filmpje andere kinderen met gescheiden ouders kan inspireren. “Het is geen gebroken gezin, zolang je nog steeds liefde krijgt van je ouders”, vertelt hij tegen de BBC.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s