Lief, lijf en leven

Over seksualiteit voor mensen met een verstandelijke beperking

In deze voorlichtingsfilm, bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking, worden op een heel gestructureerde manier alle facetten van de seksuele ontwikkeling belicht. De onderwerpen variëren van kennis over het eigen lichaam tot de mogelijkheden en gevaren van internet, social media (Facebook, YouTube, Twitter etc.) tot seksueel misbruik, loverboys/-girls en weerbaarheid.

Voor begeleiders is er een uitgebreide instructie met interviews gehouden met wetenschappers, begeleiders en mensen uit de doelgroep zelf, en voorbeelden uit de praktijk.

Veel mensen met een licht verstandelijke en/of communicatieve beperking hebben vaak een gemis aan kennis over het eigen lichaam. En dat heeft gevolgen. Als je niet weet hoe je lichaam functioneert, kun je ook het onderscheid niet maken tussen wat prettig voelt (ja-gevoel) en wat niet prettig voelt (nee-gevoel). Met de film Lief, Lijf & Leven hopen de makers het bewustzijn over het eigen lichaam bij deze doelgroep te vergroten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s