Hungry hearts – overbezorgde moeder

Moederliefde, opgebouwd uit toewijding en uit egoïsme

De ontmoeting tussen de Amerikaan Jude en de Italiaanse Mina verloopt hoogst merkwaardig, maar het gevolg is liefde op het eerste gezicht, een huwelijk en een baby. Die liefde komt ernstig onder druk te staan als Mina zich ontpopt als overbezorgde moeder. Meer en meer raakt ze geobsedeerd door de wens haar zoontje tegen alles te beschermen; ze weigert regulier medisch advies en gaat af op zweverige, alternatieve literatuur. Regisseur Saverio Constanzo benadrukt in Hungry Hearts bijna fysiek het toenemend isolement van het stel en de ziekmakende invloed van de moeder. Haar angstige dromen duiden op een mentaal probleem. Het aanvankelijke naturalisme van de film verandert daardoor almaar meer in een sfeer van horror.

Hungry Hearts, nu in de bioscoop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s