Laat mij zijn wie ik ben…

Boy

De 16-jarige Emilie is van binnen altijd een jongen geweest. Zijn grote strijd in het leven is dat zijn moeder Emilie hem blijft zien als meisje en zijn gevoelens niet erkent en accepteert. Tijdens een Paas-lunch besluit Emilie om iets drastisch te doen. Dat heeft grote gevolgen…

De jongen in mij

de jongen in mij - website
de jongen in mij – website

De zoektocht naar je identiteit is een pad die ieder voor zichzelf moet bewandelen. Soms doe je je anders voor om ergens bij te horen of doe je dingen die je niet wil doen. De film ‘De jongen in mij’ gaat over Nassira, een meisje die het liefst een jongen wil zijn/worden. Zij komt in de knoop met zichzelf en met haar familie. Doordat Nassira fouten maakt en niet goed weet naar wie zij moet luisteren, komt zij erachter wat zij daadwerkelijk wil.

I am a girl

https://vimeo.com/43026651

Elk dertienjarig meisje droomt soms van die leuke, maar moeilijk bereikbare jongen. Zo ook Joppe, die met haar vriendin overlegt hoe ze Brian verkering moet vragen. En hoe vertelt ze hem dan dat ze geboren is in een jongenslichaam? Al vroeg droeg Joppe, toen nog Jop, graag jurkjes en pruiken en speelde ze met barbies. En ze wilde liever ‘zij’ dan ‘hij’ genoemd worden. Halverwege groep acht besloot ze haar klasgenoten te vragen haar voortaan als meisje te zien. Dat verliep, zo vertelt ze, eigenlijk best vanzelfsprekend: “Vanaf dat moment ging ik me gewoon omkleden bij de meisjes.” Ook in de brugklas haalde ze de wind uit ieders zeilen door het gelijk te vertellen. “Het is ook geen megaprobleem”, zo vindt ze. “Het overheerst je leven niet. Maar iedere dag loop je er toch wel tegen aan.” Joppe legt zonder poespas en met opmerkelijk veel zelfvertrouwen uit hoe het nu eigenlijk werkt met puberteitremmers en vrouwelijke hormonen en hoe ze omgaat met met haar gevoel.

Zie ook: mijn eerste ik en youtube

1 comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s