‘Bij wij eindig ik’

“Wij” is een wild, seksueel getint en bijna onmogelijk te verfilmen boek….

Wij

Elvis Peeters vertelde in VPRO Boeken over hoe het is om sinds 9/11 als achttienjarige op te groeien in een wereld vol doemscenario’s. Een wereld met internet, maar ook met veel minder ambitie. Toen wij opgroeiden was het: je wordt yuppie of je wil de wereld verbeteren. Die ambitie en focus is nu een beetje verdwenen. Daarom denk ik dat de generatie uit Wij de neiging heeft om hedonistisch te worden en te zeggen: ik weet het ook allemaal niet, dus ik doe maar gewoon mijn eigen dingen.

Het is een bijna onuitstaanbaar schokkend en fascinerend boek: Wij, van het Vlaamse schrijversduo Elvis Peeters en Nicole Van Bael – zo’n boek dat je van ellende doormidden scheurt en daarna meteen weer met plakband aan elkaar tapet om het verder te lezen.

Wij gaat over acht jongeren die aan het begin van een broeierige zomer op het Vlaamse platteland uit verveling en gekheid niet meer weten wat ze moeten doen, en daarom beginnen aan nogal vergaande (seks)experimenten met elkaar en anderen. Zelfs wanneer er doden vallen houden ze er niet mee op.

wij 2

En nu, zes jaar na het verschijnen van Wij, is er gestart met een verfilming: “Bij wij eindig ik.” Rene Eller, reclamemaker en regisseur bij Miauw en Habbekrats, focust zich voor zijn eerste lange speelfilm op dit moment vooral op het belangrijkste onderdeel van het project: de casting van de jongeren.

“Bij wij eindig ik” komt volgend jaar (20156) uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s