Vragen moet je oplossen voor ze gesteld worden, daarna is het te laat

Maak uw eigen informatieve ansichtkaart over decentralisaties

samen 3d

Gemeenten die op een laagdrempelige manier hun inwoners willen informeren over de decentralisaties, kunnen digitaal een ansichtkaart aanmaken. Op deze kaart kunnen vijf van de meest gestelde vragen én antwoorden worden geplaatst om angst en onduidelijkheid weg te nemen bij inwoners.

Moeilijke opdracht die decentralisaties…
Hoe kunnen kleine gemeenten hun uitvoeringskracht op het gebied van de drie decentralisaties vergroten? Dat was de vraag die drie studenten van de Universiteit Leiden op hun bord kregen van de VNG.

Interviews
De studenten gingen op onderzoek uit en hebben verschillende kleine gemeenten geïnterviewd. Daaruit kwam naar voren dat deze gemeenten minder mankracht en financiële middelen hebben om zelf een grote decentralisatie campagne op poten te zetten. Daarnaast hebben zij behoefte aan duidelijke, beknopte informatie over de decentralisatie die zij kunnen communiceren naar hun inwoners. Naar aanleiding van de interviews hebben zij een lijst gemaakt met de meest gestelde vragen van inwoners. De VNG heeft geholpen bij het opstellen van de antwoorden.

Wat is hier het resultaat van?
Er is een prachtige kaart gemaakt waarop elke gemeente vijf van de meest gestelde vragen én antwoorden kan plaatsen. Dit kunnen de standaard vragen en antwoorden zijn, maar gemeenten kunnen ook zelf vragen en antwoorden invullen. De kaart kan zelf worden afgedrukt of besteld worden. Deze kaart is uitermate geschikt voor zowel kleine als grotere gemeenten.

Op de website samen 3D kunt u de kaart aanmaken. Klikt u op het vraagteken rechts in de bovenhoek. Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe u dit kunt doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s