Pesten, wat doe jij er aan?

Dit meisje reageerde op een uiterst originele manier op haar pestkoppen

pesten 1

Ben jij op de basis- of middelbare school ook gepest? Grote kans dat je daarna niet besloot een tegenactie te doen waardoor je nóg meer in de spotlights kwam te staan. Deze studente besloot dat echter wel te doen.

Caitlin Prater-Haacke is een studente aan George McDougall High School in Canada. Caitlin was al lange tijd het slachtoffer van cyberbullies. Op 25 september brak een studente bij haar kluisje in, stal haar iPad en deelde vervolgens een status-update waarin ze vertelde dat ze dood moest.

Twee weken later kwam ze eerder op school dan de rest van de studenten en plakte Caitlin post-its met positieve berichten zoals ‘you’re beautiful’ en ‘you’re awesome’ op alle 850 kluisjes. Haar actie was vooral bedoeld om het moreel op te peppen door iets positiefs te doen, aangezien pesten op haar school niet echt wordt aangepakt. Haar school was er bijzonder genoeg niet zo over te spreken. Hoewel de school niks deed toen ze de inbraak en diefstal van haar iPad meldde, werd ze wel op de rommel aangesproken die de briefjes gaven. De lokale politie is wel met een onderzoek van start gegaan.

De stad waarin Caitlin woont, Alberta, bleek gelukkig veel meer steun te bieden dan George McDougall High School. Zo lanceerde Caitlin op 9 oktober een initiatief genaamd Positive Post-It Day, waarmee mensen worden aangemoedigd om anonieme positieve notes voor een ander achter te laten, met veel steun door Alberta. Of het pesten dankzij deze acties definitief zal ophouden, daar twijfelen we sterk aan, maar props voor het feit dat Caitlin dit project is aangegaan en zich juist niet heeft teruggetrokken!

Pesten 4

Pesten 3

Pesten 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s