Werk in Zicht

Filmpjes van drie projecten
Werk in Zicht heeft van drie jeugdwerkloosheidsprojecten een filmpje laten maken: de Werkcarrousel, het Coachproject en Gildeleren. Jongeren en werkgevers vertellen wat het project inhoudt en waarom het werkt.

Werkcarrousel

In de Werkcarrousel verrichten jongeren gedurende drie maanden allerlei werksoorten in een beschermde omgeving. Het werk is door bedrijven zelf ingebracht. Het gaat hier om werk in de productie, magazijn, schoonmaak, catering, horeca en zorg. Daarnaast volgen de jongeren intern een opleiding. Na drie maanden wordt er een plek gezocht bij een werkgever waar de jongere aan het werk kan. Dit doen we bij de verschillende werkgevers die zich hebben verbonden aan de werkcarrousel.

Coachproject

Het Coachproject is een project van Werk in Zicht. Werkzoekende jongeren worden in dit project gekoppeld aan een coach uit het bedrijfsleven of een publieke organisatie. De coach gaat met de jongere aan de slag om terug te keren naar school of richting werk. Het netwerk en de ervaring van de coaches wordt hierbij ingezet.

Gildeleren

Van oudsher is de praktijk de beste leerschool. Al in de middeleeuwen ontstonden gilden, waarin leermeesters de fijne kneepjes van het vak doorgaven aan hun leerlingen. Geïnspireerd door dit eeuwenoude concept is het Gildeleren ontwikkeld.

Dit is onderwijs in de praktijk waarmee mbo-leerlingen hun startkwalificatie kunnen behalen. Vooral voor leerlingen die niet langer in de schoolbanken kunnen of willen zitten, is actief leren in de praktijk een uitkomst. De opleiding vindt grotendeels plaats op de werkvloer. Onder begeleiding van een ‘gezel’ (een werknemer) gaan de jongeren aan de slag. Een docent voorziet de leerlingen van de benodigde theorie. In onze regio zijn Gilde-trajecten opgezet in de kansrijke sectoren Zorg, Productie en Techniek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s