Uit de Onmacht

Succesvol en efficiënt hulp bieden aan Multi Probleem Gezinnen

uit de onmacht

Een indringende documentaire die laat zien hoe de aanpak van ‘één gezin, één plan’ succesvol werkt in de praktijk. Plus een menu met vijftien belangrijke thema’s. Als aanzet voor discussie en ter inspiratie voor raadsleden, bestuurders en professionals.

Nederland kent vele duizenden gezinnen die kampen met ‘multi problemen’. De zorg voor deze gezinnen is al jaren heel intensief en kostbaar. Door de decentralisaties in het sociaal domein kunnen gemeenten straks een centrale rol spelen in de zorg voor deze gezinnen. Voor iedereen een enorme uitdaging. Deze DVD is gemaakt om gemeenten en professionele hulpverleners te ondersteunen in deze transformatie.

Naast een inspirerende documentaire die laat zien hoe de aanpak van ‘één gezin, één plan’ succesvol werkt in de praktijk, komen in het thema-menu de issues aan de orde waar je tegenaan loopt als bestuurder, ambtenaar of hulpverlener.

Vanuit hun visie en ervaring komen de belangrijkste thema’s aan bod. Zoals het belang van integrale aanpak, de nieuwe rol van de gemeente, wijkteams, het mandaat, privacy,

De film is mogelijk gemaakt door VNG en de Rijksoverheid. De dvd kunt u bestellen door een mail te sturen naar Rinske.Smid@minbzk.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s