Dit kind willen we niet

Het boek van Job

Dit kind willen we niet. Dat is de eerlijke reactie van Annemarie Haverkamp en haar man op de geboorte van hun zoon Job, die onverwacht met een zeldzame chromosoomafwijking – en daarmee met lichamelijke en verstandelijke beperkingen – ter wereld komt.

Je bent een illusie armer. Verder heb je niks verloren’, constateert Haverkamps moeder nuchter in Jobs begindagen. Met Jobs aanwezigheid komen verdriet, zorgen over zijn broze gezondheid, worstelingen rond praktische en bureaucratische consequenties. Maar ook diepgewortelde liefde voor een zacht kereltje dat onbevangen zijn leven leidt. Bijna achttien jaar lang deed Annemarie Haverkamp verslag van Jobs leven in columns voor de Gelderlander. Die zijn nu gebundeld in Het boek van Job, een direct en hartverwarmend relaas over het dagelijks bestaan van en met haar inmiddels overleden zoon.

Het boek van Job, Annemarie Haverkamp, Lebowski, 429 blz., 22,99 euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s