Nachtdokter

Médecin de nuit

Een nacht lang volgen we daarin Mikaël, een Parijse arts die op pad is om mensen te helpen die aan de rand van de maatschappij leven, met name drugsverslaafden. Maar die ook ‘gewone’ huisbezoeken aflegt bij patiënten, als een soort rijdende huisartsenpost. Een heilige is hij allerminst, ofschoon sommigen hem zo zien: Mikaël bedriegt zijn echtgenote en loopt aan de leiband van zijn zwager, een malafide apotheker die zelf weer onder druk zegt te staan van de Georgische maffia. De nacht wordt daarmee een soort louteringstocht, een boetedoening – Mikaël wil schoon schip maken. Zal hij in het reine komen met zijn donkere kanten? 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s