Eerst kijken

Dan kunnen wij altijd nog zien

In barre tijden is enige lichtvoetigheid welkom, en daarin voorziet Eerst kijken, dan kunnen we altijd nog zien, een bundel geestige columns. Schrijfster en gynaecoloog Mieke Kerkhof heeft een ‘antenne voor het alledaagse’, en ziet zo meer dan ‘anderen met hetzelfde gezichtsvermogen’.

Mieke Kerkhof is de Simon Carmiggelt van de medische wereld.’ Brigitte Kaandorp, cabaretier

‘O, je bent gynaecoloog, da’s een vrolijk vak!’, horen gynaecologen dikwijls. Toch is dit beroep veel meer dan het assisteren bij blijde gebeurtenissen. En dat moet niet onopgemerkt blijven, vindt Mieke Kerkhof. Vanaf 2013 schrijft zij columns in het NTOG, Nederlands Tijdschrift voor Obstetrie en Gynaecologie. Veel van wat in haar dagelijkse praktijk passeert, schrijft ze op en plaatst zij in interessante contexten. Diverse aspecten van het leven komen voorbij, gelardeerd met de juiste dosis humor en aangevuld met gemijmer. Op zoek naar de zin van het leven? Dit lichtvoetige en vrolijk stemmende boek helpt u verder.

Eerst kijken, dan kunnen we altijd nog zien, Mieke Kerkhof, Fontaine uitgevers, 144 blz., 15 euro.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s