Koeien geven geen melk!

Het lijkt grappig, maar heeft een diepe moraal….

Een vader zei vroeger tegen zijn kinderen toen ze jong waren :-Als jullie allemaal de leeftijd van 12 jaar hebben bereikt, vertel ik jullie het geheim van het leven. Op een dag toen de oudste 12 werd, vroeg hij angstig aan zijn vader wat het geheim van het leven was. De vader antwoordde dat hij het hem ging vertellen, maar dat hij het zijn broers niet mocht onthullen.

“Het geheim van het leven is dit: De koe geeft geen melk.” ′′ Wat zeg je?” vroeg de jongen ongelooflijk. “Zoals je het hoort, zoon: De koe geeft geen melk, je moet het uitmelken. Je moet ‘ s morgens om 4 opstaan, naar het veld gaan, vol mest door de kraal lopen, staart strikken, poten van de koe hobbelen, op de kruk zitten, emmer plaatsen en zelf het werk doen …”

Dat is het geheim van het leven, de koe geeft geen melk. Je melkt haar of je krijgt geen melk. Er is een generatie die denkt dat koeien melk GEVEN. Dat dingen automatisch en gratis zijn: hun mentaliteit is dat als ′′ik wens, ik vraag….. ik krijg.”

′′ Ze zijn gewend om alles op de gemakkelijke manier te krijgen wat ze willen… Maar nee, het leven is geen kwestie van wensen, vragen en verkrijgen. De dingen die men krijgt zijn de moeite van wat men doet. Geluk is het resultaat van inspanning. Gebrek aan inspanning zorgt voor frustratie.”

Dus, deel met je kinderen vanaf jonge leeftijd het geheim van het leven, zodat ze niet opgroeien met de mentaliteit die de overheid, hun ouders of hun schattige kleine gezichtjes hun alles gaan geven wat ze nodig hebben in het leven.

Weet je nog? “Koeien geven geen melk; je moet ervoor werken.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s