Inspraak in hulpverlening

normenkader

  • Animatie geeft uitleg over het Normenkader

Wat is het Normenkader? Deze animatie legt dat in 2 minuten uit. Zodat jongeren en ouders weten waar staat aan welke eisen instellingen voor jeugdbescherming en jeugdreclassering moeten voldoen. En dat er ook rechten in het Normenkader zijn vastgelegd, zoals het recht van jongeren en (pleeg)ouders op inspraak in de hulpverlening.

Bekijk de animatie

Kwaliteit van zorg

In de Jeugdwet staat dat een organisatie die in aanmerking wil komen voor het uitvoeren van de jeugdbescherming of jeugdreclassering daarvoor gecertificeerd moet zijn. In het Normenkader staan daarvoor de spelregels. Deze regels moeten ervoor zorgen dat de dienstverlening van gecertificeerde instellingen binnen de jeugdbescherming, en de kwaliteit van de professionals, op orde zijn. Als dat zo is, krijgt de organisatie een certificaat.

Meer weten?

  • Lees meer over het Normenkader en wat LOC Jeugd onder meer doet om jongeren en ouders een stem te geven bij gecertificeerde instellingen en het ministerie.
  • Heb je vragen over het Normenkader? Neem dan contact op met de Vraagbaak van LOC via vraagbaak@loc.nl of bel naar 030 284 3200.

Download artikel als PDF

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s