Gevecht tegen gevaarlijke stoffen

dark waters

  • Dark Waters

Dark Waters van Todd Haynes vertelt het waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott die het opneemt tegen chemiereus Dupont. Als bedrijfsadvocaat voor grote chemiebedrijven heeft hij zijn sporen verdiend en zijn toekomst en die van zijn gezin veiliggesteld.

Maar wanneer hij benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land, raakt hij verstrikt in een persoonlijk conflict. Hij stort zich vol overgave op het verband tussen een groot aantal onverklaarde sterfgevallen en dat afval, afkomstig van een van de grootste chemiebedrijven ter wereld. Met zijn gevecht tegen het chemieconcern zet hij niet alleen zijn carrière op het spel, maar ook zijn relatie en zijn gezondheid. De film is qua strekking en impact vergelijkbaar met het oudere Erin Brockovich, en minstens zo goed en meeslepend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s