Zwarte gaten

ik ben er even niet.png

  • Ik ben er even niet

Hoewel wordt gezegd dat kinderen tijdens absences ‘buiten bewustzijn treden’, slaan zij volgens documentairemaakster Maartje Nevejan wel degelijk beelden op.

Nevejan laat in Ik ben er even niet op een bijzondere manier – vanuit haar eigen perspectief – zien wat zij heeft meegemaakt als kind. Ook andere ervaringsdeskundigen vertellen, al dan niet met behulp van kunst, hun verhaal. Zij worden echter niet geïntroduceerd, waardoor het geheel wat chaotisch overkomt.

In de documentaire wordt ook de zoon van Nevejan gevolgd. Hij vergelijkt zijn absences met zwarte gaten en gaat daarom samen met een kunstenaar op zoek naar ‘de zwartste verf’, omdat hiermee diepte uit voorwerpen verdwijnt. De ervaringsverhalen worden afgewisseld met gedetailleerde uitleg door een arts die zijn studenten onderwijs over absences geeft.

De film is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen kunst en wetenschap en een aanrader voor iedereen die het ziektebeeld vanuit het patiëntenperspectief wil ervaren.

  • Ik ben er even niet maakt deel uit van het project If You Are Not There, Where Are You?, dat bestaat uit onder meer een tentoonstelling en een virtualrealityinstallatie.
  • Tot en met zondag 14 juli is het geheel te zien in Beautiful Distress House in Amsterdam Noord (NDSM).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s