Help, een zusje!

mirai.png

  • Mirai

De magische Japanse animatiefilm Mirai van Mamoru Hosoda volgt de 4-jarige Kun en zijn worsteling met de komst van zijn nieuwe zusje.

Wanneer de 4-jarige Kun zijn pasgeboren zusje Mirai ontmoet, is hij in eerste instantie dolblij met haar komst. Maar als de aandacht van zijn ouders steeds meer naar Mirai gaat, voelt Kun zich al snel buitengesloten en boos. Plots ontdekt hij een magische tijdreispoort in zijn achtertuin. Hij wordt meegenomen op een avontuur door de tijd en ontmoet verschillende familieleden uit het verleden en de toekomst. Onder wie zijn zusje Mirai, die in Kun’s fantasiewereld inmiddels een tiener is en hem mee op sleeptouw neemt op een reis vol magie. Onder haar begeleiding probeert Kun erachter te komen hoe hij een grote broer moet zijn.

Mirai is een animatiefilm van Mamoru Hosoda. Hosoda is gerenommeerd regisseur en animator met een grote collectie awards en nominaties achter zijn naam. Mirai is niet zijn eerste ervaring met magische animatie. In 2006 werkte hij al aan The Girl Who Leaped Through Time. Deze film werd vol lof ontvangen en beloond met 12 awards. Mirai ging als eerste van zijn genre in première op het Filmfestival van Cannes en werd genomineerd voor een Oscar voor Beste Animatiefilm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s