Ongesteldheid

menstruatie

  • Menstruatie

Period. End of Sentence van de Iraans-Amerikaanse Rayka Zehtabchi won de Oscar in de categorie ‘Beste korte documentaire’.

De film toont vrouwen die in Hapur, India werken. Zij werken aan het maken van betaalbare maandverband van gerecycled materiaal. Daarnaast geven ze voorlichting aan hun gemeenschappen, in de hoop dat ze hiermee het taboe dat heerst over menstruatie te doorbreken.

De strijd om ervoor te zorgen dat vrouwen toegang hebben tot de producten én ondersteuning die zij nodig hebben tijdens hun period, is een harde strijd. De documentaire laat zien dat vrouwen hun stem laten horen en dat je wel degelijk veel levens kunt veranderen als je impact maakt.

Activistische, goed gemaakte film.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s