Let op de kloof!

minding the gap.png

  • Minding the Gap

Minding the Gap is een fenomenale en hartverscheurende film over drie bijzonder innemende jongens die met vallen en opstaan volwassen worden.

Ruim 12 jaar filmde de inmiddels afgestudeerde filmmaker Bing Liu zichzelf en zijn twee beste vrienden (Kiere Johnson en Zack Mulligan) en maakte een van de meest bijzondere, hoogst gewaardeerde en onvergetelijke coming-of age films ooit. Bing, 24 jaar oud, keert terug naar huis en kijkt samen met twee vrienden terug op hun middelbare schooltijd. Hij combineert interviews met zijn vrienden en archiefbeelden van hun jeugd; waar ze skateboardend door het leven rolden, op zoek naar afleiding van hun uitzichtloze bestaan. De film legt vast hoe ze abrupt de volwassenheid in worden gekatapulteerd, inclusief rotbaantjes, baby’s en wat het nou eigenlijk betekent om een man te zijn.

Regisseur Bing Liu breekt zo’n beetje alle wetten van documentairefilms. Hij speelt in zijn eigen film en spreekt soms recht in de camera. Maar Liu komt er glansrijk mee weg. Alles aan deze film is authentiek en hij schetst daarmee een actueel beeld van een generatie Amerikanen die vergeten dreigt te worden. Minding the Gap heeft inmiddels al talloze prijzen binnengesleept, en heeft een Oscarnominatie voor Beste Documentaire op haar naam staan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s