Het mysterie tussen zoon en moeder

continuer.png

  • Continuer

Gescheiden moeder Sybille kijkt machteloos toe terwijl haar tienerzoon Samuel de ene verkeerde beslissing na de andere neemt. Ondertussen worstelt ze met haar eigen problemen.

In de hoop beide levens een positieve wending te kunnen geven, besluit ze haar zoon enkele maanden mee te nemen op reis door Kirgizië. Samen met hun twee paarden trekken ze de bergen in waar ze geconfronteerd worden met de indrukwekkende natuur, de lokale bevolking en hun eigen kwetsbare relatie. Gebaseerd op het gelijknamige boek van de Franse filosoof Laurent Mauvignier.

Regisseur Joachim Lafosse vroeg zich toen hij het boek uit had meteen af of hij niet ook een soortgelijke reis met zijn moeder moest ondernemen. In plaats daarvan begon hij het boek te bewerken tot scenario. Een citaat van Jean-Bertrand Pontalis inspireerde hem: “There is a mystery between sons and their mother. A boy has a hard time linking the mother and the woman. We try to explain things, we talk about the body, desire, jealousy of the father, but it’s just a way of organizing our ignorance. The unanswered question is: what are our mother’s dreams?”

Lafosse staat garant voor kwalitatief hoogstaande Frans-Belgische arthouse. Het familiedrama Nue Propriété (2006), met Isabelle Huppert in de hoofdrol, vormt het voorlopige hoogtepunt uit zijn oeuvre. De rol van Sybille wordt vertolkt door Virginie Efira, die in Paul Verhoevens Elle speelde en in 2016 veel lof oogstte met haar hoofdrol in het subversieve In Bed with Victoria.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s