Op het eerste gezicht

angels.png

  • Twee engelen

Twee engelen waren op reis. Ze vroegen bij een rijke familie om onderdak. De familie deed onvriendelijk en gaf hun met tegenzin een slaapplaats in de schuur. Toen ze hun slaapplaats wilden klaarmaken, zag de oudste engel een gat in de muur en repareerde het zorgvuldig.

De volgende nacht vonden ze onderdak in het huis van een arme, maar gastvrije man en zijn vrouw. Zij deelden een bescheiden maaltijd met hun gasten en lieten de beide engelen zelfs in hun bed slapen. Toen ze de volgende dag wakker werden, zaten de arme boer en zijn vrouw vertwijfeld en verdrietig in de keuken, want hun enige koe die hen van melk voorzag, lag dood in de wei.

De jonge engel vroeg onderweg boos aan de oudere: “Waarom liet je dat zomaar toe? Bij de rijke boer repareerde je het gat in de schuur, maar bij de arme boer neem je zijn hele inkomen weg? Dat is toch niet rechtvaardig?”

“De dingen zijn niet zo, zoals je op het eerste gezicht denkt”, antwoordde de oudere engel. “De vorige nacht vond ik in het gat van de schuur een zak met goud. Om de rijke familie ervoor te behoeden dat ze nog hebzuchtiger en gieriger zouden worden, maakte ik het gat dicht, zodat ze het goud niet kunnen vinden. En deze nacht kwam de engel van de dood om de vrouw van de vriendelijke boer te halen; ik heb hem in plaats daarvan de koe gegeven. De dingen zijn niet zo, zoals je op het eerste gezicht denkt.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s