Ik ben geen heks!

ik ben geen heks.png

  • I Am Not a Witch

Als een dier in een kooi in de dierentuin aangegaapt worden door toeristen – een onmenselijk scenario, maar de harde werkelijkheid voor de 9-jarige Shula.

Na een incident in haar dorp wordt het Zambiaanse meisje veroordeeld voor hekserij en verbannen naar een heksenkolonie. Een leven als paria/attractie lijkt onvermijdelijk, maar wanneer meneer Banda zich over haar ontfermt en met haar de publiciteit opzoekt, doet zich een mogelijk levensbepalende kans voor. Accepteert het meisje haar lot en plaats buiten de maatschappij, of neemt ze het risico voor haar vrijheid?

Regisseuse Rungano Nyoni koos voor de heksenkampen als achtergrond voor haar verhaal over verzet tegen onderdrukking en vrijheid, en verbleef zelf een maand als gast in een van de oudste kampen ter wereld. Voor haar debuutfilm I Am Not a Witch werkte ze samen met een cast van amateurs, en gooide meteen hoge ogen: ze won de prijs voor beste regie bij de British Independent Film Awards, de Student’s Choice Award bij Movies That Matter en een BAFTA Award voor haar uitmuntende debuut.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s