Als liefde voor moeders je verscheurt

figlia.png

  • Figlia Mia

De verlegen Vittoria heeft een hechte band met haar moeder Tina. Hun rustige leven op Sardinië wordt volledig op zijn kop gezet wanneer het jonge meisje ontdekt dat het lokale feestbeest Angelica haar biologische moeder is. Wanneer Angelica gedwongen wordt om te verhuizen vanwege financiële problemen, wil ze graag Vittoria een keer zien voordat ze gaat. Tina vindt dit goed, in de veronderstelling dat Angelica binnenkort de stad zal verlaten. Maar tegen Tina’s wil brengen Vittoria en Angelica steeds meer tijd samen door en wordt hun band steeds sterker. De jonge Vittoria wordt verscheurd door haar liefde voor haar twee moeders.

Figlia Mia ging in Berlijn in première en werd genomineerd voor een Gouden Beer, de prijs voor de beste speelfilm. De film heeft daarnaast de Jury prijs gewonnen op het Hong Kong Film Festival 2018. De film is losjes gebaseerd op het autobiografische boek ‘The Mistress’s Daughter – A Memoir’ van A.M Homes. Hierin omschrijft Homes hoe ze na 30 jaar haar biologische weer ontmoette.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s