Het beest binnenin

beest.png

  • Beast

Op het ruige eiland Jersey woont de 27-jarige vrouw Moll. Ze probeert zich los te maken uit haar verstikkende gezin.

Haar vader heeft dementie en haar moeder is dominant en manipulatief. Moll wordt er constant aan herinnerd dat ze minder waard is dan haar boer en zus. Het eiland wordt al een aantal jaar geteisterd door een onbekende seriemoordenaar die al meerdere jonge meisjes heeft vermoord. Ondanks deze spanning doen de eilandbewoners alsof er niks aan de hand is. Op een dag komt Moll de mysterieuze en vrijgevochten Pascal tegen, en is gelijk onweerstaanbaar tot hem aangetrokken. Gaandeweg wordt duidelijke dat beide worstelen met een geheim uit een getroebleerd verleden, iets wat hun band nog intenser maakt. Zelfs als Pascal verdacht wordt van de moorden op het eiland, blijft Moll onwrikbaar achter hem staan. Dat roept de vraag op wie hier de dader is en wie het slachtoffer…

Beast is het sterke debuut van Britse regisseur Michael Pearce. Deze cinematografisch wonderschone psychologische thriller speelt zich af op het eiland waar Pearce zelf geboren is. Hoofdrolspelers Jessie Buckley en Johnny Flynn debuteren hier als speelfilmacteurs, een samenspel dat keer op keer verrast. Door de ruige omgeving heeft zelfs het meest idyllische moment een dreigende ondertoon.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s