Opstandige puber

lady bird.png

  • Lady Bird

Christine ‘Lady Bird’ McPherson (Saoirse Ronan) zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder (Laurie Metcalf), maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. Lady Birds moeder is een verpleegster die keihard werkt om te zorgen dat er brood op de plank komt nadat haar vader (Tracy Letts) zijn baan is kwijt geraakt.

Als Lady Bird aan het slot na een comazuipgelag in een ziekenhuis is beland, komt dat niet helemaal als een verrassing: je had al iets meer begrepen van wat er in haar hoofd omgaat, en zij zelf misschien ook. Aanbevolen voor iedere dokter of hulpverlener die met jeugd te maken krijgt.

Locatie en tijdvak: het katholieke milieu ‘aan de verkeerde kant van de spoorlijn’ in het saaie Californische Sacramento anno 2002-2003 – de nu 34-jarige Greta Gerwig (regisseur) is er destijds zelf opgegroeid. Ze koos voor een flitsend gemonteerde vertelling met soms ultrakorte scènes, die buitengewoon goed werkt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s