Jij bent mijn papa/mama niet meer!

vechtscheiden.png

  • Jusqu’à la garde | Understanding Parental Alienation

Vechtscheiden. Het is een thema dat de betrokken kinderen diep raakt. Als kinderen door ‘vechtscheiding’ van hun ouders onder invloed van de ene ouder de andere ouder afwijzen, heet dat ‘ouderverstoting’ of ‘oudervervreemding’ – een begrip dat in 1984 is geïntroduceerd door kinderpsychiater Richard Gardner. Hoewel het een ernstige vorm van geestelijke mishandeling betreft, wordt het vaak niet onderkend en zeker niet juist behandeld. Opvallend en schokkend is hoe weinig van deze problematiek bekend is bij professionele hulpverleners, zowel in de zorg als in het rechtssysteem.

Wie wil zien hoe oudervervreemding kan ontaarden in dramatische, zelfs traumatische en gewelddadige excessen kan terecht bij de realistische en overtuigende Franse speelfilm “Jusqu’à la garde”.

Boek

In Understanding Parental Alienation vatten Karen Woodall en Nick Woodall hun kennis over en ervaring met het verschijnsel samen, en geven een helder beeld van de ontstaanswijze, indeling in herkenbare vormen, ernst en schade voor het kind, de reacties van het kind en van de verstoten ouder. Ook geven ze handvatten voor de bescherming en behandeling van het kind en lichten nut en noodzaak van juridische procedures toe. Focus is steeds het kind; ingang de verstoten ouder.

  • Understanding Parental Alienation, Karen Woodall en Nick Woodall, CCThomas, 252 blz., ongeveer 32 euro (39,95 dollar).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s