Verlies niet de les

.monnik.png

  • Het wiel

We denken vaak dat we onze tijd economisch indelen en dat allerlei middelen ons behulpzaam zijn. We denken dat die middelen ons leven gemakkelijker maken en dat we daar gelukkig van worden. De vraag is of dat altijd zo werkt..?

Er was eens een monnik die erg van stilte, contemplatie en mediteren hield, maar om dat kúnnen doen, moest hij wel zorgen dat hij genoeg eten en drinken had. Er was een boerderij in de buurt waar hij iedere dag heen ging voor melk en wat eten.

Op een dag zei de boer: “Luister eens, nu kom je hier elke dag. Waarom neem je zelf geen koe? Die laat je gewoon grazen dan heb je elke dag melk en hoef je dat hele eind niet te lopen en kan je langer mediteren.” De monnik vond dat nog niet zo’n slecht idee, maar hoe moest hij dan warm eten? “Nou,” zei de boer, “net als ik en iedereen, zoek een vrouw, die zorgt wel voor je eten terwijl jij mediteert.” Zogezegd, zo gedaan. De monnik zocht een vrouw, hij trouwde en leefde zoals iedereen.

Na een tijdje zei de vrouw: “Wat zou je denken van kinderen?” De monnik wist zich geen raad en vroeg de boer om advies. Die zei: “Dat kun je rustig doen. Je vrouw zorgt voor de kinderen en de kinderen kunnen straks helpen met melken zodat jij meer tijd overhoudt.”

Tien jaar later stond er een gigantische onderneming en de monnik kwam nooit meer aan mediteren toe…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s