Als rechter, jury en beul dezelfde zijn….

man-and-boy

  • Man and boy

De film opent met de mededeling dat zij is ‘gebaseerd op een waargebeurd verhaal’ (de film is geïnspireerd door het geval van Scott Campbell, die in 2008 van een toren sprong nadat hij was gevlucht voor een menigte die dacht dat hij een jongen seksueel misbruikt had).

Dan ontrolt zich een verhaal waarin niemand onschuldig is. Dat maakt de film voor de kijker ongemakkelijk. Kijken zonder compromis is moeilijk tot onmogelijk. En hoe moeilijk dat ook is, het is evenzo moeilijk om te vergeten!

De winnaar van Best Narrative Short Award op het Tribeca Film Festival 2011, is een “huwelijk van briljant acteren, superieure technische bekwaamheid en een provocerend onderwerp”, met een waarschuwing voor dat wat er kan gebeuren als de maatschappij probeert zelf rechter, jury en beul te spelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s