Kalm geluk

beagles.png

  • Retraite van een hond

Toen een vrouw thuiskwam van het boodschappen doen en de voordeur van haar huis open deed, kwam er een vreemde hond aanrennen en glipte aan haar voorbij naar binnen. Toen ze haar boodschappen in de keuken neerzette, lag de hond al in een stil hoekje van de kamer en sliep. Het was een goed verzorgde labrador met een halsband, dus zeker geen straathond.

Omdat de vrouw van honden hield en ze deze erg sympathiek vond, liet ze hem bij haar in de kamer liggen.

Na ongeveer twee uur werd de hond wakker, ze opende de voordeur en weg was hij….

Ook toen hij de volgende dag terugkwam, liet ze hem binnen. Weer ging hij behaaglijk in de hoek van de kamer liggen en deed zijn twee-uur-durend middagdutje.

Nadat zich dit een aantal dagen had herhaald, vroeg de vrouw zich af waar de hond vandaan kwam en waarom hij haar steeds opzocht. Dus schreef ze een briefje, vouwde het dicht en stopte het onder de halsband van de labrador.

De tekst was als volgt:

Sinds vijf dagen bezoekt uw hond mij elke dag en doet niets anders dan in mijn kamer vredig liggen slapen. Omdat hij zo’n lief en vriendelijk dier is, heb ik er compleet geen last van. Alleen zou ik graag willen weten waar hij woont en waarom hij steeds bij mij langskomt.

De volgende dag was de labrador er weer en ging in zijn hoekje liggen. Onder de halsband zat een ander briefje, waarop stond:

Mijn hond leeft in een huis met veel lawaai en onrust, zijn tamelijk gestreste baasje met zijn nogal praatzieke vrouw en vier luidruchtige ADHD kinderen. Bij u zoekt hij stilte en rust; misschien mag ik een keertje meekomen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s