Slapeloosheid is de triomf van de geest over de matras

slapeloosheid.png

  • Video: “Slapeloosheid is de wraak van ons brein”

Slapeloosheid kan talloze oorzaken hebben, maar vaak is het gelinkt aan de onmogelijkheid om onze gedachten uit te schakelen. De reden hiervoor zou wel eens kunnen zijn dat we overdag ons brein de kans niet geven om na te denken over de dingen des levens.

Ken je het gevoel dat je maar niet in slaap kan komen en begint te piekeren? In deze mooie animatievideo van The School of Life tonen ze hoe je brein je ‘s nachts kan wakker houden omdat je er overdag geen aandacht aan hebt besteed. Op het werk, in de supermarkt en in de file denken we aan praktische zaken, waardoor we vaak de tijd niet hebben om na te denken over het leven. De grotere, filosofische vragen krijgen geen plek meer in ons drukke bestaan.

Er zijn uiteraard meerdere oorzaken voor slapeloosheid en niet iedereen zal gebaat zijn bij meer filosoferen en mediteren, maar het is in ieder geval het proberen waard. Baat het niet, dan schaadt het niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s