Van binden naar knellen

“Lucas” draait rond vraagstukken van pedofilie en afwezige vaders

Lucas heeft een moeilijke tijd in zijn adolescentie als hij wanhopig probeert indruk te maken op het het meisje waartoe hij zich voelt aangetrokken. Hij geraakt verwikkeld in een precaire situatie door een verdachte deal om geld te verwerven.

Het is een ironisch idee: wat als een jongen een vaderfiguur in een pedofiel vindt? Lucas vindt deze man, die hem aanspreekt en helpt. Tegelijkertijd is er de pedofiel die weet dat hij niet zijn neigingen moet onderdrukken. Zo geraken beiden verstrikt in een wederzijdse afhankelijkheidsrelatie.

De film intensiveert geleidelijk het onderliggende gevoel van onbehagen, maar houdt de kijkers in de ban van het verhaal. Er wordt nooit teveel onthult, , maar impliceert veel meer. Duidelijk is dat alles in de relatie tussen de jonge Lucas en zijn verdachte weldoener Alvaro niet goed is. Ondanks dat de omvang van zijn bedoelingen nooit volledig onthuld worden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s