De parabel van het badeendje

badeendje

Er was eens een meisje en dat werd verliefd op een jongen omdat hij zo verschrikkelijk mooi was.

Op een keer kwam die jongen bij haar op bezoek en omdat hij een verre reis had gemaakt vroeg ze hem: “Wil je geen bad nemen?” Ja, dat wou hij best. Toen hij terug bij haar kwam zei hij spottend: “Wat doet dat stomme gele eendje nog in de badkamer van zo’n groot meisje?” En het meisje werd niet enkel beschaamd, maar ook een beetje minder verliefd. Ze vond de jongen helemaal niet meer zo mooi en toen de jongen wegging was zij bijna blij dat hij weg was.

Op een andere keer werd zij verliefd op een jongen omdat hij zo verschrikkelijk verstandig was. Ook hij kwam bij haar op bezoek en omdat ook hij een verre reis had gemaakt vroeg ze: “Wil je geen bad nemen?” Ja, dat wou hij best. Toen hij terug bij haar kwam zei hij verbolgen: “Speel jij groot meisje nog met zo’n stom geel eendje?’’ En het meisje werd niet enkel droevig maar ook een beetje minder verliefd. Ze vond de jongen helemaal niet meer zo verstandig en toen de jongen wegging was ze bijna blij dat hij weg was.

Toen werd zij verliefd op een jongen die helemaal niet zo verschrikkelijk mooi was en helemaal niet zo verschrikkelijk verstandig, maar die zij wel heel aardig vond. Op een keer kwam ook die bij haar op bezoek en omdat ook hij een verre reis had gemaakt, vroeg ze hem: “Wil je geen bad nemen?” Ja, dat wou hij best. Toen hij terug bij haar kwam zei hij vrolijk: “Heb jij ook al gemerkt dat wanneer je dat gele eendje onderduwt en weer loslaat dat het dan pffwwwt doet?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s