Wat als ik vergeten ben…

Iedereen kent het: je loopt een kamer in en weet niet meer wat je er ook alweer kwam doen. Dat is een onschuldig concentratieprobleem. Maar wat, als dat een structureel verschijnsel wordt? Stel je eens voor dat je ineens niet meer weet hoe je je moet aankleden. Of je bent vergeten dat je gisteren je kamer hebt opgeruimd, waardoor je denkt dat er iemand in je huis is geweest die aan je spullen heeft gezeten. Angstige en verwarrende ervaringen, waar mensen met een hersenaandoening dagelijks mee te maken hebben.

Wat als ………

https://vimeo.com/122362715

De termen dementie en (ziekte van) Alzheimer worden vaak door elkaar gebruikt. Maar dementie is een verzamelnaam voor symptomen waarbij de hersenen worden aangetast, waardoor de zenuwcellen hun werk niet meer goed doen en iemands verstandelijke vermogens achteruitgaan. Diverse ziekten kunnen dementie veroorzaken. De ziekte van Alzheimer is er één van: het is de meest voorkomende en bekendste oorzaak van dementie.

Verdwaald

Mijn hand in die van hem
brengt hij me waar ik wil
hij weet de weg, hij weet waar
kom maar mee, wees stil

In het bos van zijn gedachten
wandelt mijn vader, maar
twijfelt nu en blijft wachten
hij weet niet meer… waar

Waar is mijn huis,
waar ben ik toch
wie brengt mij thuis
wie ben ik nog

Hij kent mij niet meer
zingt ‘Alles in de wind’
en het doet zeer
ik ben zijn kind

1 comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s