De laatste keer dat ik Richard zag – er komt een moment dat de angst groter is…

The Last Time I Saw Richard – mijn depressie is mijn vriend en vijand
Winnaar (2014) van de prijs voor de beste korte film van Australië.

Een fantastische korte film. Het is een coming-of-age drama over pesten en de geestelijke gezondheidszorg met GLBT elementen die de kracht van vriendschap viert, naast de ongelooflijk kracht van vernietigende demonen.

Het bovennatuurlijke element heeft zeker aantrekkingskracht, maar de kracht van de film is de relatie tussen Jona en Richard, gespeeld door Toby Wallace en Cody Fern. Jonah terroriseert de andere tieners in de kliniek, maar natuurlijk is hij er ook, om hem te beschermen tegen zijn eigen zelfbeschadiging. Geconfronteerd met de komst van Richard en zijn leeg, maar intense gevoel, overwint Jona’s nieuwsgierigheid zijn misselijkheid. Er vormt zich een hechte band.

Verso, de maker van de film, legt uit dat hij een verlangen had en heeft om ‘ideeën van mannelijke vriendschappen, en de moeilijkheden met betrekking tot met het uiten van bepaalde gevoelens of emoties rond intimiteit en verbinding te verkennen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s