The Diving Bell and the Butterfly

Niet bang zijn voor de dood of het leven

Na een beroerte leefde de Franse journalist Jean-Dominique Bauby nog 14 maanden met het zogenaamde ‘locked in-syndroom’. Regisseur Julian Schnabel kroop in zijn hoofd: “Als je ziek bent is er geen verschil meer tussen je koortsdromen en de werkelijkheid.”

The Diving Bell and the Butterfly is een ontroerende en meeslepende film die ervoor zorgt dat het publiek niet eerst een beroerte hoeft te krijgen om het leven te waarderen. Het verhaal van Jean-Dominique Bauby had best wat uitvoeriger aan bod kunnen komen, maar als je meer wilt weten kun je altijd nog het boek kopen.

The Diving Bell and the Butterfly is een aangrijpend pleidooi voor de verbeelding én een bijtend relaas over isolatie; ontroerend maar niet sentimenteel, wrang maar niet wreed. Alles klopt, alles is verzorgd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s