Thuisafgehaald voor gemeenten

Benieuwd wat Thuisafgehaald voor uw gemeente kan betekenen? Kijk deze leuke stopmotion.

Thuisafgehaald staat voor de kracht van delen, mensen verbinden en voortbouwen op bestaande energie. Thuisafgehaald is een online platform waar thuiskoks hun maaltijden kunnen aanbieden aan hongerige buurtgenoten. Een sociaal alternatief voor de vette hap of dure kant-en-klaarmaaltijd.

Waarom dit initiatief
“Marieke, de opdrachtgeefster, heeft een buurvrouw die lekker kan koken en ze vroeg zich al tijden af of ze niet eens kon proeven, omdat het zo lekker rook. Toen ze haar buurvrouw vroeg of het mogelijk was een keer een maaltijd af te halen, reageerde zij erg enthousiast. Binnen de kortste keren deden er veel meer buurtbewoners mee en werden er veel meer maaltijden gedeeld. Marieke merkte dat het het contact tussen de mensen die maaltijden deelden enorm toenam en daarnaast gaven de buurtbewoners aan dat dit onderlinge contact enorm werd gewaardeerd. Tel daar al het eten wat in Nederland weggegooid wordt omdat er teveel gekookt wordt bij op en je hebt voldoende reden om het initiatief breder te trekken dan alleen de eigen buurt. Vandaar de gedachte om dit voor heel Nederland mogelijk te maken via de website thuisafgehaald.nl.”

Hoe werkt het?
“Je maakt een account aan en geeft je adres op. Je wordt op een kaart getoond zodat mensen bij jou in de buurt je kunnen vinden. Heb je zin om te koken, dan bied je een maaltijd aan. Afhalers kunnen aangeven dat ze de maaltijd willen afhalen, als kok bevestig je de maaltijd en je buren kunnen de maaltijd op het aangegeven tijdstip afhalen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s