Herziening kwalificatiestructuur mbo

Mbo en vmbo werken allebei aan vernieuwing van programma’s. Voor studenten betekent dit aantrekkelijk beroepsonderwijs. Voor branches is dit essentieel in de ontwikkeling van vakmanschap. De herziening van de mbo-kwalificatiestructuur en de vernieuwing van de vmbo-examenprogramma’s zijn een mooie kans om de aansluiting verder te verbeteren.

De minister van OCW heeft de invoeringsdatum voor de herziene kwalificatiedossiers vastgesteld. Mbo-instellingen kunnen de herziene kwalificatiedossiers per 1 augustus 2015 op vrijwillige basis invoeren. 1 augustus 2016 is de verplichte invoeringsdatum.

Dit betekent dat de invoering van de entreeopleidingen per 1 augustus 2014 zou moeten gebeuren op basis van de huidige kwalificatiedossiers assistentenopleidingen. OCW begrijpt dat dat voor scholen lastig is. De registratiesystemen van de mbo-scholen én die van DUO zijn echter per 1 augustus 2014 nog niet gereed om studenten op basis van het herziene kwalificatiedossier in te kunnen schrijven.

Het ministerie onderzoekt nu of er toch een mogelijkheid is om het kwalificatiedossier voor de entreeopleidingen, wellicht met een tussenoplossing, al eerder in te kunnen voeren dan per 1 augustus 2015.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s