Roze maan

Pink Moon

In de Nederlandstalige film van Floor van der Meulen, Pink Moon, probeert Iris te leven met de beslissing van haar vader, Jan, om uit het leven te stappen. De ethische kwestie ‘voltooid leven’ staat centraal in de dramafilm, maar in de laag daaronder stoeit Iris met haar eigen ouder worden – of juist haar behoefte om jong te blijven.

De manier waarop het gezin een weg probeert te vinden met de wens van Jan, is soms zo pragmatisch dat het bijna surrealistisch aanvoelt, om vervolgens afgewisseld te worden met heftige emotie en een flinke dosis galgenhumor. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s