Hoe kan het (wel)?

Animatie en mini-college helpen op weg bij verstrekken pgb

Waar moet u op letten als u iemand een persoonsgebonden budget (pgb) verstrekt? En hoe bepaalt u of iemand pgb-vaardig is? Welke mogelijkheden heeft u als gemeentemedewerker? En wat kunt u de budgethouder of vertegenwoordiger(s) allemaal meegeven?

De volgende 2 nieuwe video’s geven op deze vragen zo goed en simpel mogelijk antwoord:

Beide video’s zijn ontwikkeld voor het informatieplatform pgb van de VNG. Dit informatieplatform is opgericht in samenwerking met Per Saldo, de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en het ministerie van VWS. Het platform is bedoeld voor gemeentemedewerkers die zich bezighouden met beleid of in de uitvoering werkzaam zijn. Op deze manier wrden zij zo goed mogelijk geinformeeerd over het pgb. Het platform biedt toegang tot actuele en begrijpelijke informatie, goede voorbeelden, handvatten en de mogelijkheid tot uitwisseling met andere gemeenten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s