Kostprijzen in de Jeugdwet

Berenschot presenteert de handreiking ‘Kostprijzen in de Jeugdwet: de update’. Het betreft een geactualiseerde versie van de handreiking voor gemeenten en aanbieders, die Berenschot in 2019 schreef en die betrekking had op de jeugd-ggz. Naast een update van de cijfers omvat voorliggende handreiking tevens een uitbreiding naar J&O-aanbieders.

De handreiking is opgesteld op basis van een in de tweede helft van 2021 door Berenschot uitgevoerd kostprijsbenchmarkonderzoek onder 28 aanbieders in de Jeugdwet waaronder zeventien aanbieders binnen de jeugd-ggz en elf aanbieders binnen de Jeugd en Opvoedhulp (J&O).

Met deze handreiking biedt Berenschot gemeenten en aanbieders handvatten om het ‘goede gesprek’ te voeren over reële kostprijzen en tarieven, gebaseerd op gevalideerde benchmarkcijfers.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s