Een goede moeder

Liefdevol onvermogen

Een moeder met een conversiestoornis die een al dan niet vermeende zelfmoordpoging achter de rug heeft. Een 11-jarige dochter die haar moeder mist maar ontzien moet worden. En een ex die bij betrokken instanties vruchteloos probeert een bezoekregeling voor dochter met moeder van de grond te krijgen.

Het liefdevolle onvermogen van beide ouders en de loyaliteit van de dochter in Een goede moeder zijn soms pijnlijk om te lezen. Maar meest schrijnend is misschien wel het falen van hulpverleners rond deze bezoekregeling. Die schitteren in deze roman van Jan van Mersbergen door afwezigheid, in een moedeloos makende aaneenschakeling van niet van de grond komende afspraken en niet bijgeprate collega’s. En proberen dat te ondervangen door de kansloze inzet van buurvrouwen en vriendinnen. Dat maakt het boek tot een hart onder de riem van alle ouders die zich goedwillend maar falend amateur in ouderschapszaken voelen. 

Een goede moeder, Jan van Mersbergen, uitgeverij Cossee, 283 blz., 22,99 euro.

Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s