Nooit Zelden Soms Altijd

never

  • Never Rarely Sometimes Always

Never Rarely Sometimes Always is een intiem portret over twee tienermeiden, die opgroeien in het landelijke Pennsylvania. Het is een emotionele reis waarbij de twee meiden leren over vriendschap, moed en medeleven. Geschreven en geregisseerd door Eliza Hittman.

De 17-jarige Autumn (Sidney Flanigan) wordt geconfronteerd met een ongewenste zwangerschap maar vind zichzelf veel te jong om moeder te worden. Ze wilt een abortus, maar in het landelijke Pennsylvania is dit niet zo makkelijk geregeld. Alleen haar nichtje en beste vriendin Skylar (Talia Ryder) begrijpt haar situatie en besluit direct om Autumn te helpen. Met het adres van een abortuskliniek in Brooklyn op zak reizen ze samen de staatsgrens over naar New York. De meiden groeien naar elkaar toe, uiteindelijk zal de reis meer opleveren dan waar ze in eerste instantie voor op pad gingen.

Never Rarely Sometimes Always is een hartverscheurende film en zit vol rake observaties over de levens van twee tienermeisjes in het algemeen en de Amerikaanse abortusindustrie in het bijzonder. Beide debuterende hoofdrolspelers Sidney Flanigan en Talia Ryder acteren fantastisch. Niet voor niets werd de film bekroond op het Amerikaanse Sundance Film Festival én het filmfestival van Berlijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s