Onze strijd

Onze strijd.png

  • Nos batailles

Een ontroerend portret van een vader die worstelt met de veeleisendheid van het alleenstaande vaderschap.

Olivier is teamleider in een distributiecentrum, en naast die drukke baan is hij nog actief voor de vakbond en staat hij dag en nacht klaar voor zijn collega’s.

De balans tussen zijn verantwoordelijkheden voor zijn gezin en werk raakt echter ruw verstoord als zijn vrouw Laura uit het niets verdwijnt. Olivier moet naast zijn veeleisende baan opeens ook de volledige zorg over zijn twee kinderen op zich nemen en nieuw evenwicht zien te vinden, terwijl hij moet leren om te gaan met een relatie die misschien wel voorgoed voorbij is.

Guillaume Senez is een Belgisch-Franse regisseur die al meerdere korte films op zijn naam heeft (La Quadrature du cercle, Dans nos veines) zijn eerste lange speelfilm Keeper werd op vele festivals vertoond (o.a. in Toronto, Locarno en Angers) en ontving meer dan twintig prijzen, waaronder meerdere publieksprijzen. Nos batailles is zijn tweede speelfilm, en was te zien in Cannes. De hoofdrol in zijn nieuwste film is voor Romain Duris, die een tijdlang probeerde als muzikant zijn brood te verdienen en per toeval in de acteerwereld belandde, maar eigenlijk geen acteur wilde worden. Inmiddels speelde hij in talloze films.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s