Een vis of een hengel?

Zongroep_sidebar-photo-3

Het beeld is: De decentralisaties binnen ons sociaal domein eten ‘onze’ verzorgingsstaat op. In eigen land çlaimen’ wij ons recht op verzorging als iets vanzelfsprekends, terwijl wij over de grenzen het ‘zelf doen’ prediken….

Maar wat is de werkelijkheid? Hoe solidair zijn we met elkaar en met onze mede-mensen? Bijgaand filmpje laat ons in de spiegel kijken en pleit met een simpele verbeelding voor een herwaardering. Laten wij zorgen – hier en elders op de wereld – zorgen voor voldoende hengels…. Gewoon, omdat een moraal van ‘ikke en de rest kan stikke’ de bijl is aan de wortel van onze samenleving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s