De rustelozen

Les Intranquilles

Indringend drama, Les Intranquilles, van Joachim Lafosse (À Perdre La Raison) dat je levensecht laat ervaren hoe het is om samen te leven met een geliefde met een bipolaire stoornis.

Ondanks het feit dat hij bipolair is, probeert Damien het leven met Leila en hun zoontje vast te houden. Lafosse laat op indringende en authentieke wijze zien wat de impact van een mentale ziekte op een gezin is. Leïla Bekhti en Damien Bonnard maken grote indruk als echtpaar dat door wil, maar dat niet kan.

Het Belgische Stenola Productions produceerde de film in coproductie met Prime Time.

Over Joachim Lafosse

De Brusselaar Lafosse onderzoekt in zijn films de mens in crisis. Of beter gezegd: relaties in crisis. In zijn laatste drie films zijn dat huwelijken. Lafosse gaat daarbij tot het gaatje. Hij raakt de kern van de zaak en dat maakt zijn films intens, maar mede daardoor niet altijd makkelijk om naar te kijken. Het is niet zelden ronduit spannend en uiterst pijnlijk wat je op het scherm ziet.

Cast : Damien Bonnard, Leïla Bekhti, Luc Schiltz | Duur: 117 minuten | Taal: frans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s