Het is niet genoeg, te weten – je moet ook handelen…

Hoe leg ik uit wat één wijkteam doet?

In veel gemeenten zijn wijkteams het aanspreekpunt voor burgers met een ondersteuningsbehoefte. Instellingen voor o.a. jeugdhulp, thuiszorg en welzijn werken samen in het sociale wijkteams. De wijkteamleden gaan met de burger in gesprek, helpen bij lichte problemen en verwijzen door bij zware en ingewikkelde problemen. Iedere gemeente heeft de vrijheid om zelf de toegang tot het sociaal domein te organiseren. Dus in sommige gemeente zijn geen wijkteams, maar wordt bijvoorbeeld gewerkt met een loket. Een YouTube animatie van CJG Rijnmond en JSO laat op heldere wijze zien wat één wijkteam doet.

1 comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s