De kleine onafhankelijke Amerikaanse film Hide Your Smiling Faces (Daniel Patrick Carbone, 2013) is een kunstzinnige contemplatieve film die meer inzicht geeft in de verwarde gevoelens van jonge mensen, in dit geval twee tienerbroers die met de dood worden geconfronteerd van een bevriend jongetje uit hun dorp.

Dichte bossen zover het oog kan reiken. De jongens die hier wonen zwerven doelloos rond en oefenen hun worstelvaardigheden. Zelden lachen ze, zeker niet sinds een van hen de dood vond bij een oude brug. Was het een ongeluk? Of zelfmoord? De vriend van de jongen, Tommy, en zijn broer Eric staan ook op de rand. Hun ouders staan machteloos. Er hangt onrust in de lucht maar niemand kan er zijn vinger op krijgen wat er mis is. Hun mannelijke trots voorkomt dat ze laten zien hoeveel pijn ze hebben. Eric in het bijzonder weet niet wat te doen met zijn grenzeloze, jeugdige energie waardoor de relatie tussen de broers op de proef wordt gesteld.

We zien de kleine Tommy (Ryan Jones) spelen tussen de verlaten, half afgebroken huizen samen met onder meer zijn maatje Ian (Ivan Tomic). Als Ians vader (Colm O’Leary) ziet dat zijn zoontje met het pistool speelt dat in de schuur verborgen lag, krijgt het jochie een flinke uitbrander. Niet veel later vindt Tommy’s oudere broer Eric (Nathan Varnson) het levenloze lichaam van Ian aan de rand van het water onder een oude spoorbrug. Het is onduidelijk wat er precies is gebeurd. Gaat het om een ongeluk? Zit de vader achter de dood van het jongetje?

De film is in Nederland alleen op DVD verkrijgbaar.