De ongewone reisgids voor het gewone leven

Een gids voor (jeugd) professionals die willen werken met een brede blik

Deze reisgids nodigt je uit om mee te gaan op een ongewone reis. De gids is voor professionals en andere ondersteuners die willen dat de huidige (jeugd) hulp verrijkt wordt met een brede blik op ondersteuning. In de reisgids vind je verrassende voorbeeldvragen, heldere inzichten en spannende vergezichten die je meteen kunt toepassen in je werk.

Als professional werk je aan het herstellen, versterken en verrijken van het gewone leven van jonge mensen, hun ouders of medeopvoeders. Aan levens die om allerlei redenen ernstig zijn vastgelopen. Misschien ben je ook zélf vastgelopen en zoek je naar wegen om op een zo helder en toegankelijk mogelijke manier het gewone leven van mensen weer op de rails te krijgen.

‘Kinderen hebben maar één toekomst, daar moeten we dus waanzinnig zuinig op zijn!’

Eelco Eerenberg, wethouder gemeente Utrecht

Deze reisgids wil jou daarbij helpen. We willen je aanmoedigen om méér vanuit het gewone en kansrijke leven van kinderen en volwassenen te denken en te handelen. En minder vanuit hun problemen en ingewikkelde systemen.

We dagen je met deze ongewone reisgids uit om je focus te verleggen van problemen naar vooral de kwaliteiten, kansen en hulpbronnenvan mensen en buurten. Om zo te bouwen aan een welkome en helende leef- en leeromgeving voor iedereen. De uitkomst van de reis ligt niet vast, die is net zo uniek als ieder mens en iedere omgeving.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s