“Hoe kan ik u helpen?”

Video’s vraaggericht werken

Het kennisplein Zorg voor Beter heeft drie inspirerende filmpjes gemaakt over Vraaggericht werken. De filmpjes (8 min.) zijn goed te gebruiken in het mbo- en hbo-onderwijs en voor bijscholing van medewerkers. Bij ieder filmpje is een leskaart te downloaden met vragen om het filmpje in de groep te bespreken.

Elk filmpje geeft een praktisch en inspirerend beeld van de ouderenzorg en de nieuwe rollen die de zorgmedewerkers hierin moeten gaan vervullen: samen met cliënten, mensen uit hun netwerk en andere (zorg)medewerkers. Download ook de kennisbundel over Vraaggericht werken.

Eigen regie en samenwerking met het netwerk

Dit filmpje brengt ‘Eigen regie en samenwerking met het netwerk’ in de ouderenzorg in beeld (8 min.). Op een psychogeriatrische afdeling doen de bewoners nog heel veel zelf. Ze hebben er duidelijk plezier in en het geeft hen een gevoel van eigenwaarde. Ook de familie helpt af en toe een handje mee. Leskaart bij deze film (pdf).

Werken met het zorgleefplan

Waarom is werken met een zorgleefplan zo belangrijk? Wat zijn de voordelen voor de cliënt, verzorgenden en familie? En waarom is een zorgleefplan nooit af? Dit filmpje (8 min.) laat zien dat het werken met een zorgleefplan belangrijk is bij vraaggericht werken. Leskaart bij deze film (pdf)

Regelarme zorg en eigen regie

Minder tijd voor administratie betekent meer tijd voor de cliënt. Waarom leven met regels als het ook prima zonder regels gaat? Bewoners zijn blij dat ze nog veel zelf mogen beslissen en zelf kunnen doen. Dit inspirerende filmpje (8 min.) laat zorgmedewerkers, cliënten en familie aan het woord over de voordelen van regelarme zorg. Leskaart bij deze film (pdf)

Download ook de kennisbundel over Vraaggericht werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s