De kleine wereld van Machteld Cossee

Hoe is het leven als je weet dat het op een dag donker en stil kan zijn? De 2Doc-documentaire De kleine wereld van Machteld Cossee, vertelt het verhaal van Machteld, die langzaam blind en doof wordt.

klik op foto voor docu
klik op foto voor docu

Machteld, nu 37 jaar, lijdt sinds haar zeventiende aan het syndroom van Usher, waardoor ze slecht kan zien en horen. Haar gehoor- en gezichtsproblemen brengen de nodige consequenties met zich mee, zowel voor haar als haar familie en vrienden.

De wereld van Machteld die alsmaar kleiner wordt
Zes jaar geleden liet Machteld de camera toe in haar leven. In al die jaren lijkt ze nauwelijks te veranderen, maar er verandert wel degelijks iets: haar gehoor- en gezichtsvermogen gaat flink achteruit, ze krijgt een tweede kind en de relatie met haar man Lars staat onder druk. Daarnaast moet Machteld afscheid nemen van onder andere haar werk en sport.

Open voor de camera
De 2Doc-documentaire De kleine wereld van Machteld Cossee is gemaakt door regisseur Hetty Nietsch, die hulp kreeg van haar dochter Lisa Bom. Samen sparen ze het onderwerp niet; ruzies, frustraties, angsten en irritaties komen allemaal voorbij. De eens zo gesloten Machteld is voor de camera opener dan ooit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s